09-05-07

Racisme en discriminatie op het Internet

Een paar weken geleden was ik uitgenodigd door het centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding op een workshop rond racisme en discriminatie op het Internet georganiseerd door de federale overheid. De bedoeling was om onze beroepservaringen te delen met referentiemagistraten. Wij, Skynet, worden op onze blogs, forums en nieuwscommentaren regelmatig geconfronteerd met gebruikers die reacties nalaten die racistisch of discriminerend zijn. En dus ook strijdig met de Skynet gebruiksvoorwaarden (puntje III 3).

 

Wij kunnen en willen niet de plaats innemen van de gerechtelijke macht door zelf een censuur uit te oefenen op basis van de bepalingen in het strafrecht en van de notie van de goede zeden.

 

Wij hebben een goed werkende procedure opgesteld om strijdige content zo snel mogelijk te verwijderen of laten verwijderen door de auteur zelf. We houden onze “fingers crossed” voor de verkiezingen die er aankomen wat dit is altijd weer het moment dat onze gebruikers moord en brand schreeuwen als we hun tekstjes verwijderen. Vrijheid van meningsuiting hè.

 

Next step: onze moderatoren krijgen een opleiding door het centrum om hun te informeren over de antiracismewet.

 

Barbara Dessers

09:35 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nederlands, barbara, racisme, discriminatie, skynet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.