07-06-07

Mis(s) 2007 gisteren verkozen!

Nee, het is niet de zoveelste schoonheidswedstrijd voor knappe meiden die hun talenkennis moeten bewijzen en verder maar mooi moeten wezen in een badpakkenspecial. Nee, Nederland pakt het anders aan. Gisteren werd Reni de Boer verkozen tot ‘Miss Handicap’ 2007. Het is pas de tweede keer dat de wedstrijd plaatsvindt en er wordt even hard gestreden als bij een ‘gewone’ missverkiezing, maar slechts één jonge vrouw met zichtbare handicap kan winnen.

 De titel Mis(s) 2007 staat voor de 'mooiste, slimste, charmantste en meest betrokken gehandicapte jonge vrouw van Nederland'. In een rechtstreekse tv-uitzending werd Reni gekroond door premier Balkenende op basis van het oordeel van de jury en de kijkers thuis. De 27-jarige schoonheid is studente kunstgeschiedenis en wordt, dankzij haar overwinning, een jaar lang ambassadrice voor Onbeperkt Nederland en krijgt daarbovenop een contract bij modellenbureau Elite. Het idee voor de Mis(s)verkiezing kwam van Lingo-presentatrice Lucille Werner, die de uitzending samen met Jaap Jongbloed aan elkaar sprak. Lucille is zelf licht gehandicapt. Bij haar geboorte zorgde een stuitligging ervoor dat haar hersenen even zuurstofgebrek hadden, waardoor ze nu moeilijk kan lopen. 

Ik kan zo’n initiatief enkel toejuichen, want we hebben er hoogstwaarschijnlijk geen benul van hoe het moet zijn om dagelijks geconfronteerd te worden met een lichamelijk ‘gebrek’ en beperkt te zijn door een rolstoel of enig ander hulpmiddel om een leefbaar leven te leven. Meisjes met een handicap maken niet veel kans geselecteerd te worden voor Missverkiezingen, maar door hun levenservaring tellen ze inzake maturiteit waarschijnlijk voor 2. Dus België, misschien wel een initiatief om over na te denken.

 

En dit is Reni...

 

 

Ingrid

12:05 Gepost door Barbara Dessers in Beauty | Permalink | Commentaren (2) | Tags: schoonheid, vrouw, miss, verkiezing, mooi |  Facebook |

Commentaren

Waouaws quelle fille magnifique et quelle initiative excellente! Merci de nous faire partager ces choses!

Val

Gepost door: Valérie | 08-06-07

Een mooie dame, je kijkt zo door haar handicap heen

Gepost door: 2funny | 15-06-07

De commentaren zijn gesloten.