20-06-07

Winc. Girls will be girls

Ik was gisteren aanwezig op het tweede Winc. (Women incorporate) event voor Belgacom werknemers. Interessante presentaties over sterke -"opinionated"- vrouwen in het corporate wereldje. Wat me is bijgebleven?  
  • Diversiteit, hoe belangrijk het is om mensen van verschillende culturen, religies, leeftijden, seksuele voorkeuren en geslachten samen te zetten in één bedrijf. Belgacom is één van die bedrijven die hier toch wel een zaak van wil maken. Ook binnen Skynet wordt hier veel aandacht aan besteed.
  • Dat vrouwen "kei" zijn in multitasken. Ik heb dat altijd al één van mijn belangrijkste "assets" gevonden, maar hier werd het nog maar eens bevestigd. Maar om te multitasken, moeten er zo'n jobs bestaan. Hebben we die wel allemaal of zitten sommigen vast aan routine?
  • Heb als vrouw respect voor elkaar. Als een collega naar huis moet om de kinderen op te halen, so be it. Beoordeel ook niemand die (bewust of onbewust) geen kinderen heeft. R.E.S.P.E.C.T.
  • Dat werken met mannen soms vergeleken kan worden met een voetbalmatch. Er moet altijd wel iemand kunnen scoren door de discussie te winnen of een project beter af te leveren...
Het was aangenaam om met veel vrouwen en een handvol mannen in één ruimte samen te zijn. Het viel me toch op dat tijdens de presentaties er achteraan in de ruimte over schoenen en handtassen werd gesproken en wanneer er een vrouw met iets of wat présence de ruimte binnen kwam, ze door de rest van kop tot teen werd bekeken.                                 Zoals ik al zei: girls will be girls. 

Ik heb sinds vorige week een nieuwe baas: een vrouw! Iemand die elke dag opnieuw moet vechten om de perfecte work life balance te vinden. Mijn vorige vrouwelijke baas (bij een andere werkgever) is degene die mijn passie voor mijn werk heeft kunnen aanwakkeren. Nog altijd sta ik elke ochtend, dankzij haar enthousiasme en zin om haar kennis te delen, met plezier op om te komen werken. Volgens mij een kwestie van én een interessante job te vinden maar ook het kunnen relativeren van het werk dat je doet.

Al bij al, it's only a job. Uiteindelijk ga je s'avonds gewoon naar huis om bij je boeleke, ventje, minnaar, vrouwtje, hondje, katje te zijn, en als het meezit rest er tijd om even een terrasje te doen.  

Daarvoor leven we toch of niet?

Barbara

15:02 Gepost door Barbara Dessers in Gender | Permalink | Commentaren (2) | Tags: skynet, belgacom, winc, vrouwen, werk, diversiteit, nederlands, barbara |  Facebook |

Commentaren

Hi Barbara,

Just to let you know that I love to read your posts! And also to tell you that I am sorry we did not get so much time at skynet to speek about other things than business...

Gepost door: Valérie | 27-06-07

Niet de MEDEWERKERS, maar wel de zogenaamde PROJECTVERANTWOODELIJKE was de rotte appel bij spaze. Dit artikel is een mooie dank voor alle medewerkes die veel van hun ziel en zaligheid gratis in het project stopten. Het is de projectverantwoordelijke Yves DAS die de boel heeft verprutst. Niet onderhandelvaardig zijn, niet met mensen kunnen omgaan (behalve op een manipulerende dictatoriale manier), onrealistische plannenmakerij zonder zicht op kostenplaatjes en of haalbaarheid, steeds maar onverklaarbaar zappen van thematiek. Dat heeft de veel te vroegtijdige dood van spaze veroorzaakt. Niet de medewerkers die gratis en belangeloos alles hebben rechtgehouden

Gepost door: yvesdas | 27-04-09

De commentaren zijn gesloten.