03-08-07

Al last gehad van e-wormen?

Het zou je maar overkomen dat je bedolven wordt onder ongewenste mails. Stel je voor dat je last hebt van "Stormworm". Blijkbaar is deze laatste nog niet helemaal niet de kop ingedrukt. Op 19/01/07 verspreidde deze zich namelijk razendsnel en richtte aanzienlijke schade aan.
Zie link:
http://www.f-secure.com/2007/images/stormworm.wmv
 
070228_stormworm_klPostini trok deze week aan de bel. Volgens dit beveiligingsbedrijf bestoken Storm Worm-auteurs de wereld momenteel met e-mails die op zich ongevaarlijk zijn. Ze bevatten geen virussen of bijlagen. Vaak wordt de ontvanger uitgenodigd om een e-card te bekijken. Soms is er helemaal geen tekst. Wel is er een link. Wie zijn computer wil reduceren tot zombie in een botnet, moet vooral op die link klikken.
Maar hoe kan je je hiertegen bewapenen? Wel... ik heb een lezersreactie gevonden op ZDNet.be en die heeft het volgende gadaan: “Ik heb een spamhilator (freeware) geinstaleerd die deze mails opvangt en niet in je mailbox laat terecht komen, je beslist zelf vanuit dit programma of je bepaalde mails wilt doorlaten of niet, zo houd je de mailbox clean.”
Misschien toch beter voorkomen dan genezen... Heidi

13:59 Gepost door Barbara Dessers in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.