11-09-07

Vrouwelijk topkader stapt steeds makkelijker op

Nooit eerder in de afgelopen 5 jaar verlieten zoveel hooggeplaatse vrouwelijke managers hun carrièrepad, blijkt uit onderzoek van het UK Chartered Management Institute.

De onderzoekers stelden vast dat vrouwen sneller wprden gepromoveerd dan mannen, makkelijker aan een bonus raken dat hun mannelijke collega's (al is die bonus wel minder hoog), maar ook dat vrouwen makkelijker ontslag nemen om iets anders te gaan doen. 7, 8% van de vrouwen die het parcours van 'trainee' tot top management vol maken nemen ontslag, het hoogste cijfer sinds 2002. Bij mannen is dat slechts 6,4%. Vrouwen (2,6%) vragen minder makkelijk een interne mutatie aan dan mannen (3,7%), wanneer ze niet tevreden zijn met hun werk.

Op het vlak van promoties noteert het CMI belangrijke verschilen tussen man en vrouw. De gemiddelde mannelijke CEO wordt in die rol benoemd wanneer hij 48 is, voor vrouwen is dat 44. Mannen krijgen de verantwoordelijkheid over een departement eens ze 42 zijn, vrouwen zitten al op hun 37ste op die leidinggevende stek.

Bonussen maken 10,2% uit van het totale verloningspakket van vrouwen, bij mannen is dat bijna 14%. De totale waarde van de bonussen die voor vrouwen was weggelegd, was wel 48% minder hoog dan dat bij mannen het geval is.

bron: Management Issues, gelezen in Express.be

Clo Willaerts 

 

16:06 Gepost door Barbara Dessers in Gender | Permalink | Commentaren (1) | Tags: management, nederlands, clo |  Facebook |

Commentaren

Er is nog hoop dan het verschil tussen vrouwen en mannen topmanager vermindeert, dus!
Bedankt voor dit post, Clo.

Gepost door: Marina Aubert | 12-09-07

De commentaren zijn gesloten.