21-09-07

"Think Pink" bindt strijd aan met borstkanker

Net voor de internationale maand voor borstkanker in oktober is vrijdag in Brussel een nieuw initiatief in de strijd tegen borstkanker voorgesteld. "Think Pink" gaat in de toekomst acties en sensibiliseringscampagnes op poten zetten in samenwerking met de Stichting Tegen Kanker.

Think Pink wil sensibiliseren over borstkanker, en vooral over het belang van een snelle opsporing van de ziekte. In ons land worden volgens cijfers van het kankerregister uit 2003 elk jaar 9.053 nieuwe gevallen van borstkanker bij vrouwen vastgesteld. De Stichting Tegen Kanker wijst erop dat screening levens kan redden. Vrouwen tussen 50 en 69 jaar kunnen daarom om de twee jaar gratis een screeningsmammografie laten doen.

De participatiegraad van vrouwen uit de doelgroep moet wel omhoog, zegt de stichting. De projecten van Think Pink willen bijdragen aan de bewustmaking omtrent het belang van die screening. Daarnaast wil ze geld inzamelen om verschillende projecten rond borstkanker te financieren. Een eerste project gaat al meteen van start, in samenwerking met Samsung en Proximus. Samsung heeft twee gsm-toestellen uit zijn vrouwengamma geselecteerd voor Think Pink en biedt die te koop aan via de verdeelpunten van Proximus. Per verkochte gsm gaat tien euro naar projecten rond borstkanker van de Stichting tegen Kanker.

 gelezen op Skynet.be

 Ingrid Vandenbroeck

15:23 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (1) | Tags: borstkanker |  Facebook |

Commentaren

Beste,
Ik wil graag reageren op de mediacampagnes die nu terug gevoerd worden ivm borstkanker. Het gaat steeds over vrouwen tussen de 40 en de 50 jaar, borstkankerscreening, ook vanaf die leeftijd, gratis mamo, idem,...
Ik ben 33 jaar, er werd een maand terug borstkanker vastgesteld... Ik sta nu voor zware chemo,... ik heb 2 jonge kindjes, het is soms héél moeilijk om hen uitleg te geven,... En... ik ben zeker niet alleen, nog veel jonge mensen worden met borstkanker geconfronteerd, ik spreek ook in naam van hen,... Het is goed dat de campagnes bestaan, maar wij worden wel vergeten...
Groeten Ellen

Gepost door: Claeys Ellen | 02-10-07

De commentaren zijn gesloten.