27-09-07

Vrouwelijke IT-geeks komen voor de allereerste keer in ons land samen

Na het succes in andere landen, wordt op 17 oktober a.s. in Zaventem het de eerste ‘Girl Geek Dinner’ georganiseerd. Een ‘girl geek’ is een vrouw met een bijzondere interesse in technologie, in het bijzonder computers en nieuwe media.  Men kan een geek vergelijken met een ‘nerd’, maar doorgaans hebben geeks meer sociale vaardigheden.

Girl Geek Dinners zijn gericht op vrouwen die trots zijn op hun interesse in computers en technologieën en die hun ideeën en ervaringen op een aangename en speelse manier willen uitwisselen met vrouwelijke collega’s uit andere bedrijven en sectoren. Mannen zijn daarbij niet welkom, tenzij ze uitgenodigd worden door een deelneemster.

Girl Geek Dinners kennen reeds een groot succes in Groot-Brittannië, Canada en Italië. Daarom nam Clo Willaerts het initiatief om ook in ons land een dergelijke bijeenkomst te organiseren. Microsoft en Blognation zijn officiële sponsors van het evenement.  

De eerste Belgische editie van Girl Geek Dinner gaat door in Brasserie Mariadal in Zaventem op woensdag 17 oktober om 18u30. Die avond zal gastspreekster Veerle Pieters een preview geven van haar project ‘Geeky Chix.org’.  

Wie wil inschrijven, is helaas te laat.  Alle plaatsen zijn reeds uitverkocht.  Onder de aanwezigen zijn ook 7 mannen die zich tussen het vrouwelijke geweld wagen.  
www.brusselsgirlgeekdinner.be.

decoration

09:21 Gepost door Barbara Dessers in Networking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: clo, nederlands, networking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.