14-12-07

De vijf doodzonden van de vrouwelijke topmanager

Gevonden in 6minutes.be - Waarom vrouwen geen topmanager worden: "Dat weinig vrouwen doorstoten naar de top, is genoegzaam bekend. Dat vrouwen hier voor een groot stuk zelf verantwoordelijk voor zijn, is al minder evident. Hoewel we kunnen wachten tot onze “Nieuwe Mannen” zelf een stapje opzij zetten, is het waarschijnlijk efficiënter om te kijken wat we er zelf aan kunnen doen."
Dit is de top vijf doodzonden van de vrouwelijke professional:
  1. Geen netwerk opbouwen
  2. De media onderschatten
  3. Te weinig optreden als spreker, of andere vrouwen aanbevelen als spreker
  4. De 20-80 regel toepassen: "Wanneer een man en een vrouw solliciteren naar de zelfde job of promotie, zal de man spreken over de 80% redenen waarom hij perfect is voor de functie in kwestie. De vrouw daarentegen zal spreken over de 20% die ze mist!"
  5. Denken als een vrouw: "verplaats je in de denkwereld van mannen wanneer je met hen samenwerkt: tijdens vergaderingen, events, tijdens evalutaties,…Vergeet echter je vrouwelijke troeven niet zoals intuïtie; empathie en multitasking."

Dat laatste advies vind ik zelf wat onnozel. Maar dat komt allicht omdat ik in een bedrijf werk waar de meerderheid (ook in het topkader) uit vrouwen bestaat.

Clo Willaerts

 

14:33 Gepost door CloWillaerts in Business | Permalink | Commentaren (1) | Tags: gender, clo, nederlands |  Facebook |

Commentaren

weg met de bescheidenheid!

Gepost door: tante annie | 15-12-07

De commentaren zijn gesloten.