21-12-07

Borsten op ijs

apple
Ik ken de bloggende kunstenares Susan Reynolds niet persoonlijk, maar als je haar vele Twitter boodschapjes leest merk je meteen dat het een heel grappige madame is.

Minder om te lachen was de diagnose die ze een tijdje te horen kreeg: borstkanker. Na haar biopsie ondervond ze een middeltje om de pijn draaglijker te maken: ze stak een zak diepvrieserwtjes in haar bh. Vandaar de naam van haar borstkankerblog: Boobs On Ice.

De humoristische stijl waarmee ze haar ervaring met kanker van zich af schreef, vond meteen veel bijval. En nu zie je op profielfoto's in Twitter overal erwtjes opduiken.

Twitter wordt wel eens "microblogging" genoemd maar je kan het het best omschrijven als een mengvorm van bloggen en sms'en. Meestal twitteren mensen over vrij banale zaken, en er wordt veel geroddeld.

Deze spontane Peas for Twitter actie bewijst volgens mij echter wel dat ook virtuele netwerken kunnen dienen als (pardon my French) soutien morale voor wie een moeilijke periode doormaakt. Meer over acties die door Susan's erwtjes werden geïnspireerd op http://frozenpeafund.com/.

Clo Willaerts

10:43 Gepost door CloWillaerts in Beauty | Permalink | Commentaren (0) | Tags: clo, nederlands, borstkanker |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.