07-01-08

www.vrtnieuws.net is nu www.deredactie.be

deredactie2
 

De VRT steekt vandaag zijn "journaal" (VRT maakt een journaal en VTM maakt het nieuws :-)) en zijn website in een nieuw kleedje. 

Allemaal goed en wel maar ik vind me er als dagelijkse gebruiker niet terug. 

Vroeger had je zo'n duidelijke icoontjes om op video of foto te klikken. Die zijn nu volledig verdwenen. 

Ik had ook even tijd nodig om te begrijpen dat de horizontale balk met foto's eigenlijk een navigatiebalk is. Je kan rechts en links op de foto's klikken en de video begint dan te spelen. Er staat ook uitleg naast de video in een redelijk klein font size. Was het op de vorige website niet mogelijk om dit door de gebruiker zelf aan te laten passen?  

Helemaal boven aan de top aan de linkerkant heb je de hoofdnavigatie. Als je bijvoorbeeld op "weer" klikt dan verspringt de hele pagina. Je ziet niet onmiddellijk dat de inhoud in het midden van de pagina anders is. 

Ik zie ook constant die vier hoofden. Waarom? Om een gezicht te geven aan de site? Ik ben sinds jaar en dag een fan van Martine Tanghe, maar dit is toch een beetje te veel van het goeie.

Wanneer je dan op een link klikt in de felblauwe zone, ververst de hele pagina. Ook alweer die fotobalk. Dit neemt tijd in beslag. 

De rechternavigatieblok vind ik wel handig. Maar eens je in een detail van het artikel bent, ben je de hele weg kwijt. Als fervent gebruiker van breadcrumbs vind ik dit wel verwarrend. 

Ik zie vier hoofden...  

Vaak is de helft van mijn pagina wit. Het neemt allemaal veel tijd om te laden.  

Conclusie: ik stel me vragen bij de gebruiksvriendelijkheid van deze site. Het lijkt me dat die makkelijk toegankelijk is voor expertgebruikers maar is dit ook granny proof?

16u38: de site zit vast. Ik kom morgen wel terug.

Update 08/01: De nieuwe site houdt menig blogger zoet.

Meer informatie op: http://de-red-actie.be

16:39 Gepost door Barbara Dessers in Business | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrt, website, usability, nederlands |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.