29-01-08

Het jaar van de kleuter? Misleidende reclame!

pellesmall
 

2008 is het jaar van de kleuter.

Als je het spotje ziet dan roepen schattige kindjes hoe belangrijk het is dat je vroeg naar de kleuterschool gaat. Allemaal mooi en wel, maar hier even een omschrijving van de realiteit:

Mijn zoontje is op dit moment een dikke anderhalf jaar oud. In januari 2009 gaat hij naar de peuterklas om dan in september 2009 naar het eerste kleuterklasje te gaan. Dit betekent: nu inschrijven geblazen dus. Aangezien mijn lief en ik ervan overtuigd zijn dat wij hem naar het nederlandstalig onderwijs willen sturen in Brussel stoten wij op enkele hindernissen.

Waar knelt het schoentje? 

  1. De nederlandstalige scholen moeten hun maximum aan 45% nederlandstalige kinderen halen. De resterende 55 % is voorzien voor GOK-kinderen (35%) en anderen (20%).
  2. Het quota van 45% wordt bijna overal volledig opgevuld door de broertjes en de zusjes van de kindjes die al op de scholen zitten.
  3. Als je je kindje niet kan inschrijven omdat het nederlandstalige quota al gehaald is, dan kan je altijd nog proberen bij de anderen 20%. Dit houdt dan wel in dat je zal moeten bivakkeren voor de schoolpoort gedurende enkele nachten.

Bon, resultaat... je kindje kan niet worden ingeschreven in de school van jouw keuze.

Dan toch franstalig onderwijs.

Voor het franstalig onderwijs, want hier hebben we ondertussen toch wel een optie op genomen, kan je je in sommige scholen al sinds januari inschrijven. Voor andere moet je wachten tot 3 maart. Om op die dag dan massaal naar één specifiek nummer te bellen voor een afspraak. In één school kunnen we hem in maart gaan inschrijven, maar zij zullen ons pas in december (een maand voor hij naar school moet) kunnen bevestigen of er een plaats is in de peuterklas.

Pictogrammen op twee en half jaar.

Ik kan hem waarschijnlijk heel makkelijk in een schooltje inschrijven in een gemeente waar 100% anderstaligen zitten. Die kindjes spreken geen nederlands en geen frans en hier wordt met pictogrammen gewerkt om hun woordjes te leren. Die peuters moeten op twee en half jaar dezelfde woordjes leren die hij nu aan het leren is. Geen stap vooruit lijkt mij en kan enkel om frustratie vragen. Maar dit is wel een weerspiegeling van de realiteit in onze hoofdstad.

Het jaar van de kleuter? Leuke website maar misleidende reclame zou ik zo zeggen.

Hoe moet ik nu 's nachts gerust slapen, meneer de minister?

Als er iemand ervaring heeft of misschien wel een gouden tip? Laat maar komen die reacties.

Meer informatie nodig? Inschrijven in Brussel.

22:34 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nederlands, onderwijs, politiek, brussel |  Facebook |

28-01-08

seen on tv - and bought on the web !


Ce matin, j'ai découvert un chouette site que je me dois de partager avec vous les shopaholics, gossip girls et autres fashionistas...

Si vous rêvez du twin-set de Bree, du poncho de Betty ou des super boots de Brit-Brit depuis que vous les avez vus à la télé, je vous propose d'aller faire un tour chez un coach personnel pour un relooking sur le site http://www.seenon.com

 

decoration

Les looks 'seen on tv' y sont détaillés par série, par produit ou par célébrité... et on peut même les acheter !(shipping jusqu'en Belgique pas vérifié...)

En tout cas, rien que pour le coup d'oeil, ça en vaut la peine ! Et on se rend compte qu'ils sont sappés pour une fortune dans toutes ces p'tites séries... Même les tenues de Betty valent 3 milliards! 

Mon top 3 :

(qui démontre que ce sont toujours les garces qui ont les plus belles tenues... y'a pas d'justice!!!)

les Louboutin d'Edie Britt (Desperate Housewives)

decoration

 

 

 

 

 

 

Le sac Marc Jacobs de Callie (Grey's Anatomy)

decoration

 

 

 

 

 

 

La robe Vivienne Westwood de Wilhelmina (Ugly Betty)


wvw


 

16:24 Gepost door Marie Dedecker in Fun | Permalink | Commentaren (1) | Tags: fashion, shopping, marie, tv |  Facebook |

25-01-08

Wat willen kinderen eigenlijk?

Naar analogie van de film "What women want" heb ik een beperkt onderzoekje gedaan naar de favoriete uitstapjes voor kinderen van de lagere school. Basis was het boekje dat bij een Bongo Kids box zat. Om het een béétje democratisch te laten verlopen, heb ik hen in dat boekje gewoon punten laten geven op de activiteiten. En dit kwam eruit naar voren:
  1. Klimmuren zijn helemaal out. Ze waren echt met geen stokken mee te krijgen.
  2. Limburg scoort goed, bijvoorbeeld de klassieker Park Molenheide
  3. Opvallend: heel veel activiteiten bij de Noorderburen: ze willen naar Sportiom (Den Bosch), Het Sprookjestheater (Dieren), De Holle Bolle Boom (Tuitjenhorn), Kasteel De Haar (Haarzuilens), Billybird Park Hemelrijk (Volkel), en de Monkey Towns.
  4. Als het van hen afhing reden we meteen door naar Hidrodoe, een soort Technopolis maar dan met water.
  5. Maar de absolute favoriet is toch wel deze: de Pannenkoekenboot in Antwerpen. Vaart uit alle zon- en feestdagen, en vertrekt op de middag of in de namiddag.

Nu nog een beetje zon en we zijn vertrokken.

 

 

pannenkoek


 

 

15:13 Gepost door CloWillaerts in Work-Life balance | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kinderen, clo, nederlands |  Facebook |

21-01-08

Allochtonen twee maal langer op zoek naar eerste job

Dames,

Discriminatie bestaat nog steeds, en niet alleen bij vrouwen.  Zie onderstaand artikel.
Aan iedereen die zich inzet voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen, en die streeft naar de rijkdom van diversiteit: veel succes!

Hooggeschoolde jongeren van Turkse of Marokkaanse afkomst moeten na hun afstuderen bijna twee keer langer wachten op een eerste job dan autochtone jongeren. Dat blijkt uit onderzoek van het Expertisecentrum Gelijke Kansen. De resultaten staan te lezen in het vaktijdschrift Over.Werk.

De onderzoekers van het Expertisecentrum Gelijke Kansen bevroegen 200 hooggeschoolde allochtonen die in de periode 1998-2004 afstudeerden aan Limburgse hogescholen of aan de universiteit van Hasselt, en evenveel autochtone afgestudeerden. Resultaat: van de allochtonen was 21% een jaar na hun afstuderen nog werkloos, tegenover 13% van de autochtonen. De afgestudeerden van Turkse en Marokkaanse afkomst moesten gemiddeld 3 maanden en 28 dagen wachten op hun eerste job, de autochtonen 2 maanden en 5 dagen. Ter vergelijking: voor jonge afgestudeerden van Italiaanse afkomst was de gemiddelde wachttijd 2 maanden en 20 dagen. Ruim 60% van de afgestudeerden van Turkse en Marokkaanse afkomst vindt dat ze zich ‘extra moeten bewijzen’ bij sollicitaties vanwege hun etnische afkomst. Toch vinden de hoger opgeleide allochtonen een job die vergelijkbaar is met die van de autochtonen qua arbeidsvoorwaarden, soort contract en loon. Volgens Steven Lenaers van het Expertisecentrum Gelijke Onderwijskansen is dat wellicht het gevolg “van een filterend onderwijs, waar enkel de supergetalenteerde allochtonen zich doorheen kunnen wurmen.”

Mieke Hullebroeck - HR Belgacom Group

09:00 Gepost door Barbara Dessers in Business | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hr, werk, gelijke kansen, nederlands |  Facebook |

16-01-08

Alleen de mama van Tom Cruise houdt nog van Tom Cruise

tom cruise2

Ik was zestien toen ik met mijn eerste vriendje naar Top Gun ging kijken in de Hasseltse Trioscoop. Het leek wel alsof ik door de duivel bezeten was maar ik heb het pardoes met mijn lief uitgemaakt toen we de zaal uitkwamen. Ik zag eindelijk het licht. Mijn toekomst was duidelijk. Ik zou het gezellige Limburg achter mij laten en meer uitdagendere oorden opzoeken. Ik zou alleen nog maar een lief willen met een vliegeniersjas.

Nu, twintig jaar later. Dat oord is Brussel geworden. Het tij is ondertussen ook wel wat gekeerd. Ik vind mannen met vliegeniersjassen absoluut niet meer cool. Ik weet niet exact wanneer het juist gebeurt is maar Tom is Tom niet meer. Ik denk al op het moment toen ik hem zag in Eyes Wide Shut (schitterende muziek), wist ik dat de Tom die ik daar zag, niet de Tom was zoals ik hem gekend heb toen ik jonger was.

En dan nu, de druppel ... een reclamefilmpje voor de Scientology kerk. Ik heb altijd gedacht dat het gewoon leugens waren. Leugens verspreid door jaloerse mannen. Jaloers op zijn (klein) lichaam. Of door jaloerse vrouwen, jaloers op zijn vrouwen.

Let op de blik in zijn ogen. Alsof je gewoon naar Magnolia zit te kijken. Respect the Cock! Je kan één minuut doorspoelen als je de intro wil skippen.

Alleen de mama van Tom Cruise houdt nog van Tom Cruise.

20:21 Gepost door Barbara Dessers in Fun | Permalink | Commentaren (2) | Tags: videos, you tube, tom cruise, reclame, trailers |  Facebook |

15-01-08

Into the Wild

Laquelle de vous n’a jamais rêvé de tout plaquer, de partir à l’aventure, de lâcher prise ?

Troque "civilisation" contre "vie sauvage" !

Pour toutes celles-là, je conseille vivement Into the Wild, le dernier film réalisé par Sean Penn.

Il adapte à l’écran le livre culte de Jon Krakauer, retraçant l'histoire vraie de Christopher McCandless, un jeune homme voué à un avenir prometteur qui décide de tout plaquer pour rejoindre l’Alaska et vivre en communion avec la nature.

A 20 ans, il renonce ainsi au rêve américain et s’érige contre ses parents qu’il juge trop matérialistes, trop conformistes.

La suite en images ! Bon film les Ladies ;-)

intothewild_4

18:03 Gepost door Julie Opstaele in Fun | Permalink | Commentaren (0) | Tags: julie opstaele, into the wild, film, liberte |  Facebook |

10-01-08

Nieuwe trend: Eve-olution

large_244452
(foto VRT)

Ik zag gisterenavond, mijn idool, Martine Tanghe die als gastvrouw een heel programma Volt aan elkaar mocht praten. Zucht. Waarom zijn wij geen familie Martine?

Trendwatcher Herman Konings heeft het over de eve-olution: "Het is de eeuw van Eva. Krachtige, rijpe vrouwen voeren overal belangrijke functies uit. Deze vrouwen komen uit de babyboomgeneratie en ze zijn groot geworden met multimedia."Lees het volledige artikel op demorgen.be!

Mijn baas is weliswaar iets jonger dan Martine maar ook een krachtige, rijpe vrouw die belangrijke beslissingen moet nemen. Als ik iets verder nadenk, dan kan ik alleen maar toegeven dat de mensen die mij professioneel hebben kunnen inspireren en motiveren vaak vrouwen waren. Af en toe zat daar natuurlijk een (mooie) man bij :-)

15:54 Gepost door Barbara Dessers in Business | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vrt, martine tanghe, volt, nederlands, vrouwen |  Facebook |

07-01-08

www.vrtnieuws.net is nu www.deredactie.be

deredactie2
 

De VRT steekt vandaag zijn "journaal" (VRT maakt een journaal en VTM maakt het nieuws :-)) en zijn website in een nieuw kleedje. 

Allemaal goed en wel maar ik vind me er als dagelijkse gebruiker niet terug. 

Vroeger had je zo'n duidelijke icoontjes om op video of foto te klikken. Die zijn nu volledig verdwenen. 

Ik had ook even tijd nodig om te begrijpen dat de horizontale balk met foto's eigenlijk een navigatiebalk is. Je kan rechts en links op de foto's klikken en de video begint dan te spelen. Er staat ook uitleg naast de video in een redelijk klein font size. Was het op de vorige website niet mogelijk om dit door de gebruiker zelf aan te laten passen?  

Helemaal boven aan de top aan de linkerkant heb je de hoofdnavigatie. Als je bijvoorbeeld op "weer" klikt dan verspringt de hele pagina. Je ziet niet onmiddellijk dat de inhoud in het midden van de pagina anders is. 

Ik zie ook constant die vier hoofden. Waarom? Om een gezicht te geven aan de site? Ik ben sinds jaar en dag een fan van Martine Tanghe, maar dit is toch een beetje te veel van het goeie.

Wanneer je dan op een link klikt in de felblauwe zone, ververst de hele pagina. Ook alweer die fotobalk. Dit neemt tijd in beslag. 

De rechternavigatieblok vind ik wel handig. Maar eens je in een detail van het artikel bent, ben je de hele weg kwijt. Als fervent gebruiker van breadcrumbs vind ik dit wel verwarrend. 

Ik zie vier hoofden...  

Vaak is de helft van mijn pagina wit. Het neemt allemaal veel tijd om te laden.  

Conclusie: ik stel me vragen bij de gebruiksvriendelijkheid van deze site. Het lijkt me dat die makkelijk toegankelijk is voor expertgebruikers maar is dit ook granny proof?

16u38: de site zit vast. Ik kom morgen wel terug.

Update 08/01: De nieuwe site houdt menig blogger zoet.

Meer informatie op: http://de-red-actie.be

16:39 Gepost door Barbara Dessers in Business | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrt, website, usability, nederlands |  Facebook |

03-01-08

De laatste peuk / Le dernier megot

Ik ben een paar jaar geleden gestopt met roken, maar onderstaande situatie is heel herkenbaar. Soms krijg je zoveel goesting in een sigaret dat je om het even wat zou roken.

Via www.delaatstepeuk.be en www.lederniermegot.be

 

11:08 Gepost door CloWillaerts in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: clo, nederlands, gezondheid |  Facebook |