03-03-08

En daarom ben ik nu dus moe...

Ik schreef het hier al een paar weken geleden: het is niet evident om je kindje in een Brusselse school in te schrijven.

Vandaag was het dan zover: D-Day. Vanaf vandaag kan je dus je kind gaan inschrijven in een nederlandstalige school in Brussel.

En net vandaag komt Vlaams minister van Onderwijs Vandenbroecke met een 'ticketsysteem' zodat die kampeertoestanden tot het verleden gaan behoren.

deredactie.be: Politie komt tussenbeide in Kessel-Lo

Ik ben zelf om zes uur opgestaan deze morgen om braaf te gaan aanschuiven voor de schoolpoort. Op 5 januari 2009 (2009!) gaat hij naar school. Da's nog zo ver af.

Ik had zo'n schrik om mij te overslapen dat ik elk half uur op de wekker heb gekeken.

En daarom ben ik nu dus moe...

11:47 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brussel, scholen |  Facebook |

11-02-08

Hello Moto

Het is dan toch zo ver gekomen... ik, gadgetfreak, snob heb dan toch uiteindelijk die goeie ouwe Nokia het venster uitgeslingerd voor een nieuwer, meer up-to-date model. En het strafste is dat het een ander merk is! Ik kan het nog altijd niet geloven en voel me ergens wel een verrader. Al die jaren dat ik in mijn familie- en vriendenkring zo maar gratis en voor niets reclame heb gemaakt voor Nokia, heb dan nu toch voor een ander merk gekozen. In feite heb ik die keuze niet zelf moeten maken: mijn lief heeft dat voor mij gedaan. Dus voel ik me iets minder schuldig. Zo een beetje alsof het van moeten is....

Maar kom, mijn nieuw toestel MOTORAZR V8 is handiger te manipuleren. Het toetsenbord is groter, de knoppen zijn vlakker. De kwaliteit van de foto's is superieur (dit was de enige vereiste). Vroeger stuurde ik gewoon mijn foto's van bluetooth naar mijn Macbook om die dan rechtstreeks op mijn persoonlijke blog te zetten. Nu kan ik mijn foto's nog steeds via bluetooth versturen maar ze zijn van zo'n goede kwaliteit dat ze te zwaar zijn voor de blogapplicatie. Resultaat, ik moet ze allemaal resizen. Maar de foto's zijn prachtig. Zucht...

Wat ook leuk is aan dit toestel is dat de contacten aan wie je sms'jes stuurt worden gesaved en als je dan opnieuw eentje verstuurt moet je enkel maar de juiste persoon aanvinken in plaats van terug je hele lijst te doorlopen. Makkelijk, zeker als je toch steeds naar dezelfde contacten sms't.

Voor de rest staat hij gewoon beter bij mij. Hij past goed bij mijn garderobe, mijn sacoche, mijn schoenen, mijn riem, mijn auto, mijn vrienden, mijn zoontje. Tot nu toe de beste aankoop van 2008 :-)

15:37 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (2) | Tags: gsm, nokia, motorola |  Facebook |

04-02-08

't zijn stoefers die sporten op maandagnamiddag

Daarstraks reed ik na een meeting langs één van de populairste sportclubs in de buurt van mijn werk. Als je op de Lambermontlaan richting de Van Praetbrug rijdt, dan zie je die mensen zwoegen en zweten op hun loopband. Om half twee in de namiddag waren daar 5 van de 10 loopbanden bezet.

R.E.S.P.E.C.T. zou ik zo zeggen.

Maar de vraag waar ik toch wel mee blijf zitten is: moeten die mensen niet werken?

17:17 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (1) | Tags: werk, sport |  Facebook |

29-01-08

Het jaar van de kleuter? Misleidende reclame!

pellesmall
 

2008 is het jaar van de kleuter.

Als je het spotje ziet dan roepen schattige kindjes hoe belangrijk het is dat je vroeg naar de kleuterschool gaat. Allemaal mooi en wel, maar hier even een omschrijving van de realiteit:

Mijn zoontje is op dit moment een dikke anderhalf jaar oud. In januari 2009 gaat hij naar de peuterklas om dan in september 2009 naar het eerste kleuterklasje te gaan. Dit betekent: nu inschrijven geblazen dus. Aangezien mijn lief en ik ervan overtuigd zijn dat wij hem naar het nederlandstalig onderwijs willen sturen in Brussel stoten wij op enkele hindernissen.

Waar knelt het schoentje? 

  1. De nederlandstalige scholen moeten hun maximum aan 45% nederlandstalige kinderen halen. De resterende 55 % is voorzien voor GOK-kinderen (35%) en anderen (20%).
  2. Het quota van 45% wordt bijna overal volledig opgevuld door de broertjes en de zusjes van de kindjes die al op de scholen zitten.
  3. Als je je kindje niet kan inschrijven omdat het nederlandstalige quota al gehaald is, dan kan je altijd nog proberen bij de anderen 20%. Dit houdt dan wel in dat je zal moeten bivakkeren voor de schoolpoort gedurende enkele nachten.

Bon, resultaat... je kindje kan niet worden ingeschreven in de school van jouw keuze.

Dan toch franstalig onderwijs.

Voor het franstalig onderwijs, want hier hebben we ondertussen toch wel een optie op genomen, kan je je in sommige scholen al sinds januari inschrijven. Voor andere moet je wachten tot 3 maart. Om op die dag dan massaal naar één specifiek nummer te bellen voor een afspraak. In één school kunnen we hem in maart gaan inschrijven, maar zij zullen ons pas in december (een maand voor hij naar school moet) kunnen bevestigen of er een plaats is in de peuterklas.

Pictogrammen op twee en half jaar.

Ik kan hem waarschijnlijk heel makkelijk in een schooltje inschrijven in een gemeente waar 100% anderstaligen zitten. Die kindjes spreken geen nederlands en geen frans en hier wordt met pictogrammen gewerkt om hun woordjes te leren. Die peuters moeten op twee en half jaar dezelfde woordjes leren die hij nu aan het leren is. Geen stap vooruit lijkt mij en kan enkel om frustratie vragen. Maar dit is wel een weerspiegeling van de realiteit in onze hoofdstad.

Het jaar van de kleuter? Leuke website maar misleidende reclame zou ik zo zeggen.

Hoe moet ik nu 's nachts gerust slapen, meneer de minister?

Als er iemand ervaring heeft of misschien wel een gouden tip? Laat maar komen die reacties.

Meer informatie nodig? Inschrijven in Brussel.

22:34 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nederlands, onderwijs, politiek, brussel |  Facebook |

03-01-08

De laatste peuk / Le dernier megot

Ik ben een paar jaar geleden gestopt met roken, maar onderstaande situatie is heel herkenbaar. Soms krijg je zoveel goesting in een sigaret dat je om het even wat zou roken.

Via www.delaatstepeuk.be en www.lederniermegot.be

 

11:08 Gepost door CloWillaerts in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: clo, nederlands, gezondheid |  Facebook |

20-12-07

De kerstman afschieten is absolutely not done

kerstmanHet is zo ver... hij hangt er weer sinds een paar weken. Die vreselijke kerstman in de goot van de buren die ons probeert te doen geloven dat hij naar boven of naar beneden klimt. Geloven kinderen dit echt? Alsof we niet allemaal weten dat die gast al sinds jaar en dag een chronische hernia heeft.

Mijn lief en ik hebben een paar jaar geleden een shoot'em up spelletje gestart waarbij degene die op de passagierszetel zit zijn revolver, pistool of Kalashnikov mag bovenhalen om zo veel mogelijk van die venten naar beneden te schieten. We beelden ons dan in dat het rood van zijn kostuum bloed is en dat hij pas naar beneden valt als we de hoek om zijn. De volgende keer dat we er langs rijden en hij hangt er nog steeds, mogen we opnieuw beginnen.

Degene die achter het stuur zit moet dan met dichtgeknepen neusgaten aanwijzingen geven in legerterminologie: "Entering the killing zone. Target at twenty two hundred hours. Target hit! Target hit! Bring in the body bag. Return to base camp." Op sommige dagen halen we wel een body count van 15!

Bon, back to reality. Dezer dagen hebben we een gastje van 18 maanden op de achterbank zitten en moeten we al extreem veel moeite doen om geen vuile woorden te gebruiken in zijn bijzijn, dat kerstmannen afschieten absolutely not done is.

Ik moet dringend een echte hobby vinden.

16:06 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kerstman, fun, nederlands |  Facebook |

02-12-07

Women are heroes

Flessenpost is de officiële blog van de Artsen Zonder Grenzen-campagne Women Are Heroes. De vrouw achter deze blog is Karin De Vos (33) van  de communicatiedienst van Artsen Zonder Grenzen België in Jette. Gedurende de hele AZG-campagne over vrouwen in humanitaire crisissen, zorgt ze voor campagnenieuws uit eerste hand. In woord, beeld en geluid

Met onder meer het dagboek van Marie Du Bois, dokter in Burundi, en pakkende  getuigenissen van vrouwen. Zoals het hallucinante 24 uur onderweg voor een keizersnede. Of het verslag van het werk van Mariam, vluchteling in Tsjaad en moeder van zeven, met foto's van persfotograaf Tim Dirven

De AZG-medewerkers die deze verhalen en getuigenissen publiceren, winden er geen doekjes om. Maar het geeft hoop om te zien hoe de vele Mariams en Jeanne-Céciles en Habsous te midden van alle miserie en onrecht de mouwen opstropen en aan het werk gaan. Respect voor deze straffe madammen, én voor de AZG-medewerkers die hen met deze campagne willen steunen.

http://www.noodkreten.be/  

 

Clo Willaerts 

22:40 Gepost door CloWillaerts in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: clo, nederlands, activisme |  Facebook |

15-11-07

Vrw zkt mn voor tdlk wissln v leven

Vrw nt onknp 35j zkt nt roker 30-40j uit regio brssl om v leven t wissln: tffe job in mlti mdia bdrf, vl vrheid, tffe cllegas. Nw prjct mt vl uitdging. Nt zo lkkr etn in bdrfs kntine, sndwch meebrg is mglk. Mcrgolf aanw. Bdrfs auto bschikb. Jng mn en bby te onderh. Afws, kken en strjken nt inbegr.

Gvrgd: leven zndr verplchtn. regio mt vl zon, lkkr eten, strnd en zee. alcohol nt vrplcht.

20:26 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-11-07

Schop ze een geweten

De Helen Bamber Foundation werd genoemd naar de Britse psychotherapeut met dezelfde naam, die in 1985 overigens ook de Medical Foundation for the Car of Victims of Torture oprichtte.

 Eén van de zaken die de Helen Bamber Foundation wil aanklagen is de internationale vrouwenhandel. En voor hun communicatie kozen ze voor een shocktherapie: een virale kortfilm, met een heel straffe Emma Thompson in een dubbelrol: die van de mishandelde en emotioneel totaal afgestompte prostituée Maria, en die van het meisje-vol-toekomstdromen Elena. 

Een rauwe film, en erg confronterend. 

 

elena

 Clo Willaerts

 

15:51 Gepost door CloWillaerts in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nederlands, clo |  Facebook |

31-10-07

The Fifth Element

ladiesroom_1Certaines femmes se souviennent éternellement du jour où on les a demandées en mariage. Moi, non. Par contre, je me souviens avec exactitude de jour où j’ai été invitée à rejoindre la ladies' room. C’était il y a environ deux semaines, au retour du premier Brussels Girl Geek Dinner. En réalité, on ne m’a pas réellement invitée. Disons plutôt que… JE me suis invitée. Peu importe, l’essentiel est d’être là, parmi vous. Ou, plus exactement, parmi ELLES. Elles, ce sont Barbara, Clo, Valérie et Marie. La terre, le feu, l’air et l’eau. 

Barbara, c’est la terre. La rigueur. La détermination. La maîtrise. Ces business women que l’on craint et respecte à la fois.
 

Clo, c’est le feu. La sensualité. Le charisme. L’expertise. De celles qui séduisent et convainquent sans effort, naturellement.
 

Valérie, c’est l’air. La légèreté. La fraîcheur. La force. Une tornade de charme à laquelle rien ni personne ne résiste.
 

Marie, c’est l’eau. La fantaisie. La flexibilité. L’efficacité. Le genre de femmes dont on apprécie la personnalité autant que le professionnalisme.
 

Et puis il y a moi, Julie. La petite mère des blogs comme m’appellent certains. Si vous me cherchez, je serai là, dans la Ladies' room, entre la terre, le feu, l’air et l’eau.
 

À très bientôt,

Julie
http://toutsurles.skynetblogs.be/

09:28 Gepost door Julie Opstaele in General | Permalink | Commentaren (4) | Tags: julie opstaele |  Facebook |

18-10-07

Brussels girl geek dinner = hot mamas & sexy ladies

cole


Gisteren was het dan eindelijk zo ver: Brussels girl geek dinner.

 

Na lang wachten eindelijk een confrontatie met de lady geeks van het Belgische blog- en multimediawereldje.

 

Er werd gepraat over CSS, RSS, Web 2.0, rode wijn, witte wijn, bevallen van zware baby's en zo veel meer.

 

Nu ben ik zelf allesbehalve geeky. Ik heb nog nooit de woorden "Web 2.0" in de mond genomen en zo wil ik het eigenlijk ook wel houden. Maar "it was an honour" om in dezelfde ruimte te zijn als al die mega geeky girls die allemaal (bijna allemaal) een blog hebben.

 

Wat een verademing om op een event terecht te komen waar geen enkele cravate te zien was!

 

Even ter verduidelijking voor de mensen die girl geeks op dezelfde lijn zetten als de nerds uit het programma Beauty en de nerd van VTM. De girl nerds die gisteren aanwezig waren kijken niet scheel (alhoewel dit supersexy kan zijn), hebben geen tanden die als gevallen dominoblokjes in hun mond staan en hebben geen vreselijke huidziektes of puisten.

 

De girl geeks zijn super knap gekleed, dragen handtassen en juwelen om jaloers op te zijn, ze zijn dik, slank, groot, klein, blond, ros, zwart, bruin, gebrushed, gekleurd, in de war, kort en lang. De Brussels girl geeks zijn HOT. Zo hot zelfs dat ik nog liever zou sterven dan mijn vent mee te nemen naar zo'n event.

 

Brussels girl geek dinner rules!

 

Mijn oprechte dank en adoratie gaat uit naar die fantastische Clo voor de organisatie van het event. Wat een tof initiatief.

 

Barbara Dessers

09:39 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (4) | Tags: social, vrouwen, event, nederlands |  Facebook |

08-10-07

Tijd voor echte schoonheid (Dove campagne)"De foto's die ik zie in magazines maken me triest, omdat ik weet dat ik nooit zo mooi zal zijn", schreef een veertienjarig meisje in haar dagboek dat ze bijhield voor een onderzoek dat de cosmeticagigant uitvoerde op 2000 meisjes.
77 procent van hen voelde zich slecht, dik en lelijk als ze beelden van modellen en celebrities onder ogen kregen.

Vandaar nu een nieuw reclamefilmpje rond "echte schoonheid".

Lees meer op de website van DeMorgen
Lees meer op de website van Dove: Tijd voor echte schoonheid

Come on ladies, we moeten onze dochters redden voor het te laat is!


Barbara Dessers

11:25 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrouwen, meisjes, nederlands, barbara, schoonheid, you tube, advertising |  Facebook |

05-10-07

The future of media

Interessante video die de toekomst van mass media beschrijft. Bestaat dat eigenlijk wel zo'n prosumer ?

 

De toekomst is enkel een idee, toch.

Barbara Dessers

12:45 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: you tube, nederlands, barbara |  Facebook |

27-09-07

Networking au féminin à Bruxelles

Smart women keep in touch… 
 
Si vous avez déjà participé à un event de networking au féminin, vous savez certainement que ça a un succès fou. Pourquoi ? Tout simplement parce que ça marche ! Le networking au féminin, c’est rapide et surtout efficace. En moins de 2 heures, on est capable de faire les rencontres qui font la différence, celles qui peuvent influencer notre carrière, nos performances, nous faire rencontrer nos futurs clients, nos futurs investisseurs, notre futur employeur, celles qui nous permettent de connaître les bons tuyaux de femmes qui nous resssemblent, bref celles qui vont nous faire évoluer dans notre quotidien. 
  
Le groupe média  éditant  La Libre Belgique, la Dernière Heure,  La Libre Essentielle, veut participer activement à ces échanges entre femmes, et même les stimuler, car ils sont vecteurs de changement et de développements positifs pour la société. 
 

Si vous êtes intéressées, rendez-vous ce 4 octobre de 18h à 20h à une première rencontre au féminin dans le cadre prestigieux des nouveaux bâtiments du groupe (Rue des Francs 79, 1040 Bxl, facilités de parking sur l’esplanade du Cinquantenaire).
 
Au programme, 2 heures pour nouer des contacts avec des femmes actives, autour d’un cocktail et d’un atelier Givenchy « The perfect make-up for busy and trendy women » , parce que la séduction et l’élégance ne doivent pas être sacrifiées sur l’autel de nos vies bien remplies ! J 
 
Envoyez-moi un mail:

valerie.janssens@saipm.com

Valérie Janssens

26-09-07

Wilkinson reclamespot: Fight for Kisses

12:16 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-09-07

LadiesRoom copiée? Appel aux ladiesroommates

logo ladiesroom

Hi girls!

LadiesRoom est copiée par une bande de bloggueuses françaises. Ca s'appelle LadiesRoom Même concept, même nom et pratiquement même logo. La créativité de nos consoeurs est-elle si limitée qu'elles doivent pratiquement copier mot pour mot notre initiative?

Moi ça me donne envie de réagir. Je fais appel à vous pour avoir votre avis. Le net c'est la liberté d'expression et on ne les empêchera pas de marcher sur nos plates-bandes mais plagier n'est certainement pas la manière manière de faire. L'avantage de NOTRE ladiesroom, c'est qu'elle réunit déjà de nombreuses adeptes, alors que nos homonymes ont tout à prouver.

Si je pouvais rêver tout haut, je souhaiterais que ce blog gagne tant en contenus pertinents et en lectrices en peu de temps, que l'autre ladiesroom ne soit jamais qu'une pâle copie.

Avez-vous d'autres idées pour que notre ladiesroom survive à ce projet et que notre communauté n'en soit que plus forte?

Valérie Janssens

 

15:50 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (3) | Tags: ladiesroom, blog, plagiat, appel aux bloggueurs, valerie janssens |  Facebook |

21-09-07

"Think Pink" bindt strijd aan met borstkanker

Net voor de internationale maand voor borstkanker in oktober is vrijdag in Brussel een nieuw initiatief in de strijd tegen borstkanker voorgesteld. "Think Pink" gaat in de toekomst acties en sensibiliseringscampagnes op poten zetten in samenwerking met de Stichting Tegen Kanker.

Think Pink wil sensibiliseren over borstkanker, en vooral over het belang van een snelle opsporing van de ziekte. In ons land worden volgens cijfers van het kankerregister uit 2003 elk jaar 9.053 nieuwe gevallen van borstkanker bij vrouwen vastgesteld. De Stichting Tegen Kanker wijst erop dat screening levens kan redden. Vrouwen tussen 50 en 69 jaar kunnen daarom om de twee jaar gratis een screeningsmammografie laten doen.

De participatiegraad van vrouwen uit de doelgroep moet wel omhoog, zegt de stichting. De projecten van Think Pink willen bijdragen aan de bewustmaking omtrent het belang van die screening. Daarnaast wil ze geld inzamelen om verschillende projecten rond borstkanker te financieren. Een eerste project gaat al meteen van start, in samenwerking met Samsung en Proximus. Samsung heeft twee gsm-toestellen uit zijn vrouwengamma geselecteerd voor Think Pink en biedt die te koop aan via de verdeelpunten van Proximus. Per verkochte gsm gaat tien euro naar projecten rond borstkanker van de Stichting tegen Kanker.

 gelezen op Skynet.be

 Ingrid Vandenbroeck

15:23 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (1) | Tags: borstkanker |  Facebook |

19-09-07

Enseigner l'environnement à nos enfants

polarstern_emperor_colony1_500x
Femmes actives, ne se résume pas à Business Women. Certaines d'entre nous sont aussi des mères et c'est pourquoi je vous conseille fortement le site de la Polar Foundation sur lequel vous pourrez découvrir des dossiers, fiches, animations et jeux idéaux pour sensibiliser nos enfants aux problématiques liées au changement climatique, à la biodiversité et aux interférences entre les deux.

Pour celles d'entre nous qui sont enseignant(e)s, ou actives dans les Comités de Parents, les cycles d'animations en milieu scolaire pour les 8-14 ans semblent aussi parfaitement adaptés!

Puisque ce sont nos enfants qui demain prendront le relais pour préserver la planète, autant les sensibiliser dès le plus jeune âge.

Valérie Janssens

 

16:02 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: valerie janssens, environnement, enseignement, enfants |  Facebook |

03-09-07

Musique sans limite sur le lecteur iPod virtuel

Deezer.com est le premier site de musique à la demande gratuit, illimité et légal. Le site met à votre disposition un lecteur iPod virtuel pour écouter vos musiques préférées en streaming.

Vous y trouverez tous les styles musicaux parmi plus de 75 000 chansons. Après inscription (gratuite et rapide), vous pouvez gérer votre propre univers musical en créant vos playlists, et ce sans limite!

Delphine Lang

ipodvirtuel

 

17:59 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: musique, delphine lang, ipod |  Facebook |

31-08-07

SUPERVROUW!

supervrouwDe laatste jaren hebben een aantal vrouwen van zich laten spreken door sublieme one-woman-shows in elkaar te boksen. Onder andere An Nelissen, Jeanine Bisschops en Mita Van der Maat. Maar een andere straffe madam is Els De Schepper en zij staat vanaf oktober op de planken met haar nieuwe show Supervrouw.

Volgens haar eigen zeggen zal het Super zijn! Supersexy, superontroerend, superleuk, superfijn, superlief, superzwoel, supergrappig, kortom super…..

De ene dag staat ze nog te koken, wassen, plassen en alles in orde de brengen voor man en kind en de volgende dag is ze een sterke vrouw die allerhande stoten uithaalt. Een heldin van vandaag. En dat is de opzet van de show: wie zijn die heldinnen van vandaag en waarom kijken we naar hen op? Een antwoord op deze vraag: dit najaar in de Vlaamse zalen.

Meer infomatie op www.elsdeschepper.com

Ingrid Vandenbroeck

16:30 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vrouw, nederlands, ingrid, theater, show |  Facebook |

14-08-07

Hou de zon op je gezicht

Het is nodig dezer dagen, want buiten is het niet veel soeps en het ziet er niet beter uit voor de komende dagen of weken. Wie al op vakantie vertrokken is, geen vakantie heeft gehad of gewoon in België is gebleven en er depressief bijloopt kan volgende tips (vandaag gelezen in de krant) eens uitproberen om niet depressief te worden....

1. Koffers horen op zolder als je niet van plan bent om te vertrekken, dan kan je er ook niet naar kijken of over struikelen...

2. Foto's horen in een album dat je doorneemt als je je goed voelt, want hunkeren naar vervlogen vakantie's leidt alleen maar tot meer stress...

3. Eet dingen die je ook op vakantie gegeten hebt of zak weg bij een lekker glaasje wijn uit de streek waar je geweest bent. Maw, haal vakantie naar je thuis in plaats van te dromen van vakantie...

4. Kom je met tegenzin terug omdat je weer aan het werk moet, betekent dat misschien dat je eens moet gaan nadenken over je carrière. Is dit wel wat je wil?

5. Hou contact met mensen die je op vakantie hebt leren kennen om leuke herinneringen uit te wisselen, zij begrijpen hoe je je voelt nu je terug bent.

6. Plan een nieuwe vakantie, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Niet noodzakelijkerwijs een lange vakantie, maar ook een citytrip kan wonderen doen. Gewoon er even tussenuit zijn.

7. Neem een paar keer per jaar vakantie in plaats van een keer 4 weken te vertrekken. Dat maakt de terugkeer naar het werkleven makkelijker.

En vooral: vergeet niet dat vakantie zó leuk is omdat het maar even duurt. Je zou je al snel vervelen mocht je heelder dagen thuis zitten. Eigenlijk moeten we dus van geluk spreken!

Zorg ervoor dat je zelf een zonnetje in huis bent en kijk regelmatig naar buiten, zodat je de zon ziet schijnen en weet dat je er 's avonds ook nog van kan genieten na een harde werkdag. Zak onderuit op je terras, plof je benen op de stoel, stuur je man naar de keuken voor een cocktail en droom weg bij het ruisen van de bladeren en het gevoel van de warme zon op je huid. En als dat nog niet helpt kan je nog altijd onder de zonnebank gaan bakken...

Ingrid

13:52 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zon, depressie, vakantie, stress |  Facebook |

Interessante website

Uit ervaring weten we dat sommige producten moeilijk te gebruiken zijn. Niet alles is zo simpel als een tasje koffie zetten met een Senseo-machine.

Surf snel naar http://www.redesignme.org/ waar je zelf een analyse kan maken van een product dat in jouw ogen niet simpel te gebruiken is en een voorstel kan doen van hoe jij het zou verbeteren. Er staan nog maar weinig concrete 'gevallen' op maar het is een leuke website. Niet helemaal gebruiksvriendelijk, sorry guys :-) Let maar eens op de fluogroene tekst op zwarte achtergrond en hun logo dat linkt naar de startpagina maar als je er over heen muist lijkt het alsof ie niet aanklikbaar is.

 Barbara Dessers

08:54 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (3) | Tags: usability, senseo, website, nederlands, barbara |  Facebook |

23-07-07

Jaloerse computers

Onlangs een Nokia NSeries aangeschaft? Dan is uw computer waarschijnlijk niet tevreden. 

Bent u het zoveelste slachtoffer van computer jaloesie?

Lees ook meer op digimedia.be

17:40 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: computers, nokia, advertising, nederlands, barbara |  Facebook |

17-07-07

 Vrouwen nog altijd achter in sport!

De laatste weken zat ik elke dag tussen het nieuws van Wimbledon, Roland Garros en de Ronde van Frankrijk. Een van mijn taken daarbij was onder andere de geschiedenis de Grand Slam tornooien en de grootste wielerklassieker beschrijven. Daarbij viel mij een ding op: de wedstrijden waren bij de oprichting van de tornooien slechts voorbehouden voor mannen.  Enkele voorbeelden: Wimbledon vond voor de eerste maal plaats in 1877, voor mannen. De vrouwen volgden pas 8 jaar later, in 1884. Op Roland Garros speelden de mannen hun eerste tornooi in 1891, pas 6 jaar later kwamen er ook vrouwen aan te pas. Nochtans is tennis niet meteen een mannensport, naar mijn mening.  

Wat de Ronde van Frankrijk betreft is het nog erger. De eerste Tour Féminin (of La Grande Boucle Féminine Internationale) werd pas gereden in 1984, zo’n 80 jaar na de eerste Tour de France (1903), over een mannenwereld gesproken! En ook in het voetbal is/was het niet anders. Daar dit toch wel mijn dada is, ga ik er graag wat uitgebreider op in, vooral omdat ik dit ook zo’n onwaarschijnlijk verhaal vind. Ik vond het op de site van de dames van Kontich FC.

vrouwenvoetbal

Officieel mogen de dames pas sinds zo'n dertig jaar aan vrouwenvoetbal doen in België maar al in 1921 werd de eerste belgische vrouwenvoetbalclub, Brussels Femina Club, opgericht. In datzelfde jaar worden ook in andere steden van België vrouwenvoetbalclubs opgericht. Het vrouwenvoetbal kreeg echter met allerlei problemen te kampen. Zo werden clubs die dames gelegenheid gaven om op hun terrein te spelen, door de Belgische Voetbalbond gestraft. In 1922 verbood de KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond) zelfs officieel damesvoetbalploegen. In "La vie sportive" van 16-17 januari van 1922 verschijnt volgende tekst:

"De grote Engelse voetbalfederatie heeft het beoefenen van vrouwenvoetbal verboden op de terreinen van de bij haar aangesloten clubs. Wilden de Engelse bestuurders aan anti-feminisme doen? Meenden zij -net als wij trouwens- dat voetbal te brutaal en te vermoeiend is voor vrouwen, die niet robuust genoeg gebouwd zijn om de aanrakingen van de botsingen en de schoten op de borst of in de buik te ondergaan ? De Engelse Bond zegt hier niets over : ze beveelt, punt aan de lijn (.......)"

Zo komt het dat in de jaren 20 en 30 de verschillende vrouwenvoetbalclubs een kampioenschap spelen bij een dissidente liga. Er was zelfs een nationale ploeg. Het is pas sinds eind jaren 60 dat de eerste vrouwelijke voetbalploegen terug in België verschijnen. In november 1970 verklaart het Uitvoerend Comité van de KBVB zich bereid het damesvoetbal officieel toe te laten indien genoeg ploegen zich bereid verklaren de sport op ernstige wijze te beoefenen...We komen van ver, maar er is nog een hele weg af te leggen...Ingrid  

10:58 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voetbal, sport, wielrennen, tennis |  Facebook |

02-07-07

Testez-vous!

Envie de mieux vous connaître et de savoir quel genre de femme vous êtes?

Le Journal des Femmes propose ainsi tout une série de tests autant sur la vie professionnelle que sur la vie privée.
Avez-vous de l'ambition?
Etes-vous une indépendante?
Etes-vous une battante?
...

Cliquez ici et testez-vous!

Delphine

10:03 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (3) | Tags: delphine, vie professionnelle, test, vie privee |  Facebook |

18-06-07

Nog nieuw vlees in de "ladiesroom"

Toen de ladiesroom mij voorgesteld werd, kon ik mijn enthousiasme haast niet verbergen dat ik er actief deel van kan uitmaken. Het moment is aangebroken: ik mag een bericht posten. Nu zullen jullie zich hoogstwaarschijnlijk afvragen wie in godsnaam dat nieuw vlees in de "ladiesroom" is...

 

Ik ben 34 jaar en sinds april van dit jaar maak ik deel uit van de Belgacom Skynet groep als assitente in de "IT" afdeling Media Services Operations en neem ik ook een paar projecten voor mijn rekening. Een nieuwe uitdaging, een nieuwe wereld die voor mij opengaat want ik kom uit een totaal andere business. Mijn carrière gestart in de Marketing in de Fast Moving Consumer Goods (en er ook 8 jaar gebleven). Vervolgens het roer 360 graden omgedraaid en naar de Farma-industrie overgestapt om daar 5 jaar Sales en Marketing ervaring op te doen.

Als ik mij in een paar woorden moet omschrijven, dan zou ik zeggen dat ik leergierig ben, communicatief, loyaal, team player en hou van uitdagingen.

 

Hopelijk kan ik jullie via deze blog mijn ervaringen delen!

 

Heidi Hemmerijckx

15:45 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-06-07

Une Marketing parmi les IT

Lorsque l’on m’a proposé de rejoindre l’équipe du Ladies’ Room, j’avoue que même si cela me tentait bien, j’avais (et j’ai toujours en écrivant ces lignes), une certaine appréhension et surtout une question lancinante: « Mais de quoi vais-je bien pouvoir parler? »

Et c’est là que les autres “Ladies Roomies” m’ont fait la réflexion, ô combien pertinente: « Mais Steph, tu bosses quasi non-stop avec des garçons! »

Ah oui tiens...

En fait, mon poste en tant que Functional Analyst & tester consiste, en gros, à traduire les besoins et projets du marketing pour que le département IT les comprennent et puisse les implémenter correctement.

Et il est reconnu qu’en général, le secteur IT est majoritairement masculin. Nous ne faisons pas exception puisque dans notre département de 40 ITciens, il y seulement 4 filles!

J’avoue qu’au début, les IT me regardaient avec méfiance, non pas parce que j’étais (et suis) une fille, mais bien parce que je venais de l’autre monde : le marketing.

Il a donc fallu que je fasse mes preuves et les convainque de mes capacités. J'ai même eu le surnom de PittBull... Pourquoi? Parce que lorsque j'ai un projet, je ne le lache plus. Et si on essaye de le retarder ou de me noyer dans des discussions techniques archi-complexes, je demande que l'on me re-explique, encore et toujours, jusqu'à ce que ce soit clair. Pas question pour moi de laisser couler sous prétexte que je n'ai pas leurs connaissance. Maintenant, ils n'essayent plus de me perdre et j'avoue que je les comprends nettement mieux qu'avant :-)

Enfin, cette tenacité, eh bien, ça en impressionne plus d'un. Et je pense qu'à partir du moment où vous impressionnez vos collègues, filles ou garçons, vous gagnez également leur respect.

Et quand je vois que plus d’un an et demi après, j'affronte les IT (et les bats de temps en temps) au kicker, je me dis que l’intégration est faite...Cela dit, elle l’est peut-être même un peu trop puisque je m’entends parfois dire: « Mais, tu es habillée comme une fille aujourd’hui! »

Enfin ça, c’est une autre histoire...

 

Stéphanie

10:09 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (2) | Tags: francais, boulot, steph |  Facebook |

04-06-07

Une nouvelle venue dans la ladies' room

Partant du fait que chacun de nous peut énormément apprendre des expériences d'autrui et s'en inspirer pour son propre parcours, que ce soit dans sa vie professionnelle ou privée, je pense qu'un blog comme celui-ci est indispensable. C'est la raison pour laquelle je me suis lancée dans la magnifique aventure qu'est le ladies' room, et que je suis désormais une des nombreuses plumes..

J'ai 26 ans et je suis B2B Communication Manager chez Skynet. Si je dois me décrire en quelques mots, pour que vous puissiez mieux savoir qui je suis, je dirais que je suis volontaire, rigoureuse, créative et aimant les défis. Je compte bien faire part de mes expériences à travers ce blog... mais également tirer profit de toutes celles qui sont dans la ladies' room!

 

Delphine Lang

18:01 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (4) | Tags: delphine lang |  Facebook |

09-05-07

Racisme en discriminatie op het Internet

Een paar weken geleden was ik uitgenodigd door het centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding op een workshop rond racisme en discriminatie op het Internet georganiseerd door de federale overheid. De bedoeling was om onze beroepservaringen te delen met referentiemagistraten. Wij, Skynet, worden op onze blogs, forums en nieuwscommentaren regelmatig geconfronteerd met gebruikers die reacties nalaten die racistisch of discriminerend zijn. En dus ook strijdig met de Skynet gebruiksvoorwaarden (puntje III 3).

 

Wij kunnen en willen niet de plaats innemen van de gerechtelijke macht door zelf een censuur uit te oefenen op basis van de bepalingen in het strafrecht en van de notie van de goede zeden.

 

Wij hebben een goed werkende procedure opgesteld om strijdige content zo snel mogelijk te verwijderen of laten verwijderen door de auteur zelf. We houden onze “fingers crossed” voor de verkiezingen die er aankomen wat dit is altijd weer het moment dat onze gebruikers moord en brand schreeuwen als we hun tekstjes verwijderen. Vrijheid van meningsuiting hè.

 

Next step: onze moderatoren krijgen een opleiding door het centrum om hun te informeren over de antiracismewet.

 

Barbara Dessers

09:35 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nederlands, barbara, racisme, discriminatie, skynet |  Facebook |

16-04-07

Breadcrumb navigatie is handig

Een wat-crumb? Jawel, een breadcrumb is een horizontale opsomming van links waar je op kan klikken om te navigeren op een website. Net zoals Hans en Grietje kan je je weg makkelijk terugvinden.

 

Jacob Nielsen haalt nog maar eens aan hoe belangrijk deze manier van navigeren is.

 

Kijk eens op www.skynet.be hoe mooi dit er kan uitzien en hoe makkelijk het ook is.

 

09:57 Gepost door Barbara Dessers in General | Permalink | Commentaren (0) | Tags: usability, barbara, nederlands, nielsen, breadcrumb, skynet |  Facebook |