05-03-08

Vrouwen anno 2008 : « Hele dagen thuis zitten is niets voor mij »

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag op 8 maart pakt Sanoma Magazines Belgium (SMB) uit met de resultaten van een grootschalige enquête onder de bezoekers van haar vrouwensites. Uit dit onderzoek blijkt onder meer dat de meerderheid van de vrouwen zich goed in haar vel voelt, en haar job ziet als en deel van haar persoonlijke ontwikkeling.

 

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de hand van een uitgebreide vragenlijst op de grote Nederlandstalige en Franstalige vrouwensites van Sanoma Magazines : Flair.be, Libelle.be, Milozine.be en Femmesdaujourdhui.be. Deze sites bereiken samen elke maand 680.000 unieke bezoekers - goed voor bijna 14 miljoen pageviews per maand.

De vragenlijst peilde bij een exclusief vrouwelijke doelgroep naar thema's als je goed voelen in je vel, je werk, je familie, vrienden & partner, geld & besparen, looks en ouder worden.

In totaal vulden meer dan 2.300 respondenten de volledige enquête in, waarvan 30% jonger dan 24.

 

1 op 9 bedriegt haar partner

Markant feit : 1 vrouw op 9 bekent dat ze haar partner al heeft bedrogen.

10% leerde haar vriend via internet kennen, 30% tijdens het uitgaan.

 

Liever werken dan thuis zijn

72% van de respondentes heeft een fulltime of parttime job. Het financieel aspect is natuurlijk belangrijk, maar een job betekent voor hen veel meer dan dat. Eén van de respondentes verwoordde het zo :

 

« Hele dagen thuis zitten is niets voor mij en een heel jaar op reis gaan is niet mogelijk, dus werken is zowel nodig voor centjes als deel van persoonlijke ontwikkeling en onderhouden van sociale contacten. »

Nieuw outfit = meer zelfvertrouwen

Drie vierde van de ondervraagde vrouwen is ervan overtuigd dat mooie vrouwen meer kansen krijgen op het werk en in de liefde

Dus... kiest 84.7% resoluut voor een nieuwe outfit om haar zelfvertrouwen op te krikken bij een belangrijk evenement.

 

« Eigenlijk kleed ik me altijd op, behalve als ik me niet goed voel. »

Het merendeel van de vrouwen herkent zich wel in haar ouders maar is ervan overtuigd dat ze het uiterlijk van haar moeder heeft maar het karakter van haar vader.

 

Het beste moet nog komen

Meer dan 70% van onze vrouwen verwacht dat het beste nog moet komen.

80% van onze vrouwen voelt zich nu lekkerder in haar vel dan 5 jaar geleden.

 

Clo Willaerts 

 

13:38 Gepost door CloWillaerts in Work-Life balance | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-01-08

Wat willen kinderen eigenlijk?

Naar analogie van de film "What women want" heb ik een beperkt onderzoekje gedaan naar de favoriete uitstapjes voor kinderen van de lagere school. Basis was het boekje dat bij een Bongo Kids box zat. Om het een béétje democratisch te laten verlopen, heb ik hen in dat boekje gewoon punten laten geven op de activiteiten. En dit kwam eruit naar voren:
  1. Klimmuren zijn helemaal out. Ze waren echt met geen stokken mee te krijgen.
  2. Limburg scoort goed, bijvoorbeeld de klassieker Park Molenheide
  3. Opvallend: heel veel activiteiten bij de Noorderburen: ze willen naar Sportiom (Den Bosch), Het Sprookjestheater (Dieren), De Holle Bolle Boom (Tuitjenhorn), Kasteel De Haar (Haarzuilens), Billybird Park Hemelrijk (Volkel), en de Monkey Towns.
  4. Als het van hen afhing reden we meteen door naar Hidrodoe, een soort Technopolis maar dan met water.
  5. Maar de absolute favoriet is toch wel deze: de Pannenkoekenboot in Antwerpen. Vaart uit alle zon- en feestdagen, en vertrekt op de middag of in de namiddag.

Nu nog een beetje zon en we zijn vertrokken.

 

 

pannenkoek


 

 

15:13 Gepost door CloWillaerts in Work-Life balance | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kinderen, clo, nederlands |  Facebook |

12-07-07

Day care dans les entreprises

Hier, je suis passée voir ma belle-sœur. Elle a une petite fille de 3 mois ½ qui répond au doux nom de Jade. Je passe les détails sur le fait que la petite est adorable, mimi et tout et tout…

Cependant, une chose m’a choquée, c’est que Martine (la maman) a été obligé de prolonger son congé de maternité faute de place dans les crèches. En effet, elle n’en a trouvé qu’à partir de septembre ! Et pourtant, ce n’est pas faute de s’y être prise à temps !

Le papa (militaire) a pris congé pendant le mois d’août histoire que Martine recommence à travailler le plus rapidement possible. Mais bon, avoir des vacances décalées, n’est pas des plus agréable. Et c’est loin d’être un cas isolé puisque c'est également une des raisons souvent invoquées pour expliquer la différence d'ascension professionnelle entre les hommes et les femmes.

Alors pourquoi les entreprise, les deuxième touchées (les premières étant les mamans selon moi) n'essayent-elles pas d'apporter une solution? Pourquoi ne pas créer des crèches dans leur bâtiment?

Les avantages seraient énormes pour les employés :
- Plus de détour le matin pour déposer le petit
- Pas besoin de devoir trouver un place pour 3 minutes ou pire, de se garer en double file
- Si vous êtes retenue en réunion, et bien, vous savez que votre bout de chou n’est pas bien loin et que vous arriverez à temps.

Mais il y a aussi des avantages pour les enmployeurs :
- La crèche se trouvant dans le bâtiment, moins de risque pous les employés d’arriver en retard
- Les employés pourront être plus flexibles quant à leurs heures de départ puisqu’ils savent que leur enfant n’est pas loin
- Les mamans reviennent plus vite de leur congé de maternité puisqu’elles ont une crèche.
Bien sûr, ce système n’est pas possible dans toute les entreprises, mais bon sang, qu’est-ce que ça me semble pratique!

Ok, il y a sans doute des désavantages également :
- Risque d’aller voir son petit toutes les 5 minutes
- Risque de venir le montrer à tout le plateau tous les jours

Trouver m’en d’autres, je n’en vois pas pour l’instant…

09:27 Gepost door Barbara Dessers in Work-Life balance | Permalink | Commentaren (5) | Tags: creche, enfant, garde, francais, steph |  Facebook |

08-03-07

Test je work life balance!

Het Nederlandse ministerie van werkgelegenheid en emancipatiebeleid ontwikkelde de “barrièremeter”.  Deze tool voor werkende vrouwen (en mannen!) met kinderen analyseert in enkele minuten je persoonlijke situatie, en legt eventuele barrières bloot die je verhinderen om tot een optimale Work Life Balance te komen.

 Voor sommigen licht vertier, voor anderen bittere ernst, maar geef toe: een persoonlijk rapport met handige tips is altijd leuk! ;-)  Ook eens proberen?  http://bmv.vhto.nl  

Barrièrebarometer2
 

13-12-06

Working Mothers on Top

Ik heb besloten de ingeslagen weg verder te bewandelen en we blijven dus voorlopig in de kindersfeer hangen, maar dan wel met een paradoxale vaststelling. Uit een rapport van de OESO blijkt namelijk dat werkende vrouwen meer kinderen krijgen. Men zou eerder denken dat een baan en kinderen nogal moeilijk te combineren zijn en dat huisvrouwen meer kinderen op de wereld zetten wegens meer tijd om ze op te voeden, maar niets is minder waar. Begin de jaren 90 is er een kentering geweest en die is te staven met een vergelijking tussen Italië en de VS. In Italië werkt een vrouw op drie, terwijl dat er in de Verenigde Staten 2 op 3 zijn. Als men weet dat in de VS vrouwen geen recht hebben op zwangerschapsverlof (!) en de overheid nauwelijks geld uitgeeft aan het opvoedkundig beleid, is het wel zeer vreemd om vast te stellen dat er bijna geen enkel Westers land is waar er meer baby’s geboren worden dan in Amerika. Het aantal kinderen per vrouw ligt daar op 2,1, terwijl dit in Italië 1,2 is...

Met andere woorden, in landen waar meer vrouwen werken, worden meer kinderen geboren. Uiteraard spelen de cultuur, het economische overheidsbeleid en de welvaartsgraad een rol, maar het meer of minder kinderen krijgen is blijkbaar voor een groot deel afhankelijk van de mogelijkheden om werk en kinderen te combineren. Of de werkende vrouwen een fulltime of partime baan verkiezen, loopt nogal uiteen voor Europa: in Duitsland, Ierland, Nederland en Engeland lijken de meeste vrouwen met jonge kinderen liever parttime te werken, terwijl ze in Finland, Zweden, België en Frankrijk een fulltime baan prefereren. Aan u de keuze...

Nog even ter info: In Amerika stelt het magazine Working Mothers elk jaar een Top 100 op van bedrijven die vrouw-met-kind-vriendelijk zijn. Zo bieden een groot aantal bedrijven een aangepast uurrooster aan voor werkende moeders. De 5 belangrijkste criteria zijn: flexibiliteit, de mogelijkheid voor ouders om vroeger door te gaan, kinderzorg, ouderzorg en het aantal vrouwen in topposities. De Top 100 2006 telde slechts 18 nieuwe namen. ICT-bedrijf IBM en farmaceutica gigant Johnson & Johnson verzekeren hun stek al sinds de oprichting van de lijst, 21 jaar geleden. Zo biedt IBM kersverse moeders de mogelijkheid om tot 144 weken “leave time” te nemen... Dat verdient een pluim!

Ingrid

09:58 Gepost door Barbara Dessers in Work-Life balance | Permalink | Commentaren (1) | Tags: baby, oeso, zwanger, bedrijven |  Facebook |